Fietsroutes in de gemeente Beesel, een fiets-eldoradologgendr.jpg (5036 bytes)wapbsl.gif (8733 bytes)

We hebben als Genootschap van de Draak de fietstochten die in de gemeente Beesel een startpunt hebben op een rijtje gezet; er is vast wel iets van uw gading bij. Er zijn routes voor fietsen met kinderen, lange en korte routes, maar ook voor ATB's. Naast deze uitgezette routes is er ook een fiets knooppuntennetwerk, waarvan de kaart (Noord en Midden Limburg) te verkrijgen is bij de VVV. Handig als orientatie en natuurlijk voor het maken van zelf te plannen tochtjes of het verkorten en combineren van de onderstaande uitgezette routes.

De gemeente Beesel ligt in een omgeving die uitstekend geschikt is voor fietstochten. Het terrein is licht golvend, met een afwisseling van water, bos, kleinschalige agrarische activiteiten en zowel verharde als onverharde wegen. U zult er ook veel historische bebouwing aantreffen. Het buitenland is dichtbij, dus vergeet niet een paspoort oid mee te nemen. In dit bourgondische deel van Limburg vindt u veel cafe's en restaurants. De meeste beschrijvingen geven aan waar u op de route deze horeca kunt vinden. Op veel locaties zijn electrische fietsen op te laden.

De routes zijn geordend in oplopende lengte. Steeds de naam, lengte, een korte karakteristiek en de verkrijgbaarheid van de routebeschrijving. Ze kunnen allen gestart worden in onze gemeente.
Deze lijst probeert zo volledig mogelijk te zijn. Als er aanvullingen zijn geef dat dan door aan info (at) roozendael.nl, dan nemen we de route op in het overzicht.

Naam Karakter Waar te vinden
Drakensporen in Beesel
9 - 17 km
drkverl.jpg (28225 bytes) Over rustige wegen, verhard en onverhard. Langs Drakenstops in Beesel. U leert meer over Beesel en de Draak. Als gratis PDF download. klik op de link voor openen in acrobat reader. Maak indien gewenst een afdruk, liggend-dubbelzijdig en vouw in drieslag.
Leumolenroute
15-25 km
Over rustige wegen, veerpont en door bossen naar een watermolen en terug. Ontwikkeld door Landal de Lommerbergen.
- Als gratis PDF download. Klik op de link voor openen in acrobat reader. Maak indien gewenst een afdruk, dubbelzijdig en vouw in drieslag.
- Verkrijgbaar als fietsroute nr 6 bij de Lommerbergen
Agrotour Oostmaas Noord
24-35 km
fietscl1.jpg (4703 bytes) Over rustige wegen, verhard en onverhard. Langs agrarische activiteiten in het buitengebied van Reuver, Beesel, Swalmen en Belfeld. Via fiets- knooppunten. Als gratis PDF download. Klik op de link voor openen in Acrobat reader. Maak indien gewenst een afdruk, liggend-dubbelzijdig en vouw in drieslag.
Zes kastelen 24 -35 km rdomg4.jpg (23656 bytes) Over rustige wegen, verhard en onverhard. Twee veerponten. Langs kastelen in Kessel, Baarlo, Tegelen, Boukoul en Beesel. Via fiets- knooppunten.   Als gratis PDF download. Klik op de link voor openen in Acrobat reader. Maak indien gewenst een afdruk, liggend-dubbelzijdig en vouw in drieslag.
Reuver ATB2
31 km
fietspic.jpg (10038 bytes) Verharde en onverharde wegen en bospaden Te downloaden vanaf VVV site en te openen met bv Google Earth, link:

http://www.vvvmiddenlimburg.nl/detail/atb+tocht+reuver+2?item=0ec5e1c2-8c88-4bbc-9ca4-4d16f04d83c6

Cultuur historische fietstocht Beesel
33 km
fietstan.jpg (15061 bytes) Over rustige wegen, verhard en onverhard. Langs historische plekken in de gemeente Beesel. Niet langs fiets- knooppunten. – flyer (Duits en Nederlands) gratis bij VVV Reuver en de meeste logiesaccomodaties.
– boekje (Duits en Nederlands) met gedetailleerde beschrijving van de plekken. Prijs ongeveer 8 euro bij de VVV.
– Als route te laden in de gratis AbelLife app (iphone en android). Prijs voor de route ongeveer 3,5 euro. Combi met de Bruggen route, zie beneden.
Heldense Bossen
34 km
Over grotendeels verharde rustige wegen.
Via fietsknooppunten.
Ontwikkeld door Landal de Lommerbergen
- Als gratis PDF download. Klik op de link voor openen in acrobat reader. Maak indien gewenst een afdruk, dubbelzijdig en vouw in tweeslag.
- Verkrijgbaar als fietsroute nr 7 bij de Lommerbergen.
Cultuur historische fietstocht Bruggen.
35 km
fietscl2.jpg (4830 bytes) Deels in Duitsland maar een groot deel langs de grens. Langs historische plekken rondom Bruggen. Niet langs fiets knooppunten. – flyer (Duits en Nederlands) gratis bij VVV Reuver en de meeste logiesaccomodaties.
– boekje (Duits en Nederlands) met gedetailleerde beschrijving van de plekken. Prijs ongeveer 8 euro bij de VVV.
– Als route te laden in de gratis AbelLife app (iphone en android). Prijs voor de route ongeveer 3,5 euro. Combi met de Beesel route, zie boven.
Reuver ATB1
45 km
Verharde, onverharde wegen en bospaden. Te downloaden vanaf VVV site en te openen met bv Google Earth, link:

http://www.vvvmiddenlimburg.nl/detail/atb+tocht+reuver+1?item=2d9b4675-54ec-4a03-ac4e-132efa774662

MTB rondje 2 landen Reuver
57 km
Langs de Maas en door bossen. Te downloaden vanaf VVV site en te openen met bv Google earth, link:

http://www.vvvmiddenlimburg.nl/detail/mtb+2+landen+rondje+reuver?item=93db5bb7-c186-4c80-bfa5-0db8f18cec01

 

 

versie 1, laatst bijgewerkt : 19 april 2014