VAKANTIECURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN IN MIDDEN-LIMBURG

Vakantiecursus Tekenen en Schilderen 2019

zondagavond 26 mei  t/m vrijdag 31 mei 2019  ** kamers vol, nog wel 2 plaatsen vrij **
zondagavond 16 juni  t/m vrijdag 21 juni 2019 ** kamers vol, nog wel 2 plaatsen vrij **
zondagavond 21 juli  t/m vrijdag 26 juli 2019  ** VOL **
zondagavond 4  t/m vrijdag 9 augustus 2019  nog twee plaatsen, 1 kamer
zondagavond 18  t/m vrijdag 23 augustus 2019 ** VOL **
Cursus Grafische technieken
woensdag 24 t/m vrijdag 26 april 2019
woensdag 23 t/m vrijdag 25 oktober 2019

Voor groepen zijn eigen schildervacanties (data, tijdsduur, inhoud) mogelijk
informeer via telefoon of e-mail

 

Schildervacanties in het Limburgse landschap.

Wat is er heerlijker dan de hele dag buiten zijn en onder begeleiding (cursus) zich tijdens een vakantie uitleven in de hobby tekenen en schilderen? In het prettige besef van lekker eten en drinken, in een gezelschap met dezelfde interesse?
Tijdens de vakantiecursus  wordt er geschilderd op verschillende plekken in de mooie omgeving van Atelier Roozendael in Midden-Limburg. Zoveel mogelijk op lokatie maar bij slechter weer aan de hand van schetsen en foto's, zodat we Kasteel Nieuwenbroeck in Beesel in het atelier uit kunnen werken.
De onderwerpkeuze kan variŽren, van het (Impressie vakantiecursus tekenen en schilderen (aan de Maas)wijdse) landschap tot een detail als een prachtig blad, naar keuze van de deelnemer. De waarneming van de werkelijkheid is het beginpunt voor ieders eigen aanpak. In de loop van de week wordt ieders interesse en voorkeur verder ontwikkeld op basis van de eigen inbreng en wensen.

Iedereen, beginner of gevorderde, werkt op zijn of haar eigen niveau, en krijgt persoonlijke begeleiding tijdens deze cursus tekenen en schilderen. Het materiaal is naar keuze: tekenen met potlood, pen, houtskool, krijt en pastel of schilderen met acryl- of aquarelverf. Om wat vrijer met het materiaal om te gaan is een combinatie van technieken mogelijk.

Naar behoefte zal in de groep of individueel aandacht besteed worden aan specifieke onderdelen van het tekenen en schilderen zoals techniek, keuze van het onderwerp, kleurgebruik, licht/donker, compositie, perspectief ed.

De deelnemers aan een vakantiecursus nemen hun eigen materiaal ( verf, kwasten, speciaal papier etc) mee. Papier (schetspapier, aquarelpapier, acrylpapier) is inbegrepen. Stoeltjes en knieborden zijn ook ter beschikking. Na inschrijving ontvangt u een uitvImpressie vakantiecursus in onze tuinoeriger materialenlijst.

De begeleiding.

abstract werk na afloop schildercursus De begeleiding van de vakantiecursus tekenen en schilderen  is in handen van Marieke Kruit. Zij is al lange tijd actief met tekenen, schilderen en grafiek. Zij baseert haar werk vooral op het landschap, op eigen foto's, en op knipsels uit de krant, en de abstrahering daarvan naar structuren en vlakken. Naast de schildervacanties geeft Marieke ook regelmatig meerdaagse vakantie workshops grafiek en themaweekends bv abstract en compositie..

Klik hier voor meer foto impressies.

 

De opzet.

Voor de schildervacanties  worden de deelnemers zondags uiterlijk rond 18 uur verwacht, voor een gezamenlijk kennismakingsdiner. Er wordt van maandag t/m vrijdag gewerkt van 9.30 tot 12.30 uur, dan een lekkere lunch. Vervolgens weer aan het werk van 14.00 tot 16.30 uur, met dagelijks een afsluitende werkbespreking. Voor het diner een borrel, met veelal wijn uit eigen wijngaard. 's Avonds een driegangen diner. We houden hierbij rekening met vooraf opgegeven dieeten, zoals vegetarisch, zoutarm, suikervrij, lactosevrij etc. In overleg is ook glutenvrij mogelijk.  Vrijdag , na een lunch, eindigt de schildervakantie 's middags rond ongeveer 15 uur.

Deelname.

Voor de schildervakanties  geldt dat deze open staan voor beginners en gevorderden. Voor de schildervakanties geldt een groepsgrootte van minimaal 6 en maximaal 8 personen.
De kosten per deelnemer voor een vakantiecursus tekenen en schilderen zijn 480 euro. Hierin is inbegrepen volledige verzorging en verblijf in 2-persoonskamer.Impressie B&B kamer; logies tijdens schildervakantie  U kunt alleen met twee personen gezamenlijk een 2-persoonskamer boeken. Elke kamer heeft eigen douche en toilet. Een 1-persoonskamer kost 70 euro extra pp, dus in totaal 550 euro. Andere arrangementen
voldoende inspiratie op vakantiecursus schilderen? (bv zonder overnachting) in nader overleg.

Inschrijving dient uiterlijk een maand voor aanvang van de vakantiecursus tekenen en schilderen te gebeuren. Tegelijk met de inschrijving dienen de kosten betaald te worden door overmaking van het betreffende bedrag naar rek.nr. 150594216 tnv Roozendael vof, Roozendaelseweg 2, Reuver, onder vermelding van: schildervakantie, plus de betreffende data. Na inschrijving en betaling krijgt u een bevestiging. Bij inschrijven meer dan een maand van te voren kan volstaan worden met een aanbetaling van 100 euro. Het resterende bedrag dient dan uiterlijk een maand voor de cursus voldaan te worden.

Bij onvoldoende belangstelling (minder dan 6 deelnemers) gaat de cursus niet door. U ontvangt daarvan zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum bericht en natuurlijk in dat geval de betaling retour. Bij onverhoopte annulering uwerzijds wordt niet terugbetaald. U dient hier zelf desgewenst een annuleringsverzekering voor te sluiten.

Groepen.

Groepen tussen de 6 en 8 personen kunnen een eigen schildervakantie boeken, met eigen data. Desgewenst kan er dan ook een specifiek programma worden samengesteld, bv meer of minder dagen of een speciaal thema, bv kleur, abstract, collage.

Inschrijven.

Inschrijven gebeurt door het bijgaande inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar:

Atelier Roozendael,
Roozendaelseweg 2,
5953 TN Reuver.

Informatie.

Voor meer informatie:
Marieke Kruit, tel 077 4741823; e-mail: info@roozendael.nl

Atelier Roozendaelztuin1.jpg (11732 bytes)

Het atelier is onderdeel van het landgoed Roozendael, ten zuidwesten van Reuver, Midden Limburg. Het ligt in een landschappelijk mooi en afwisselend gebied tussen de Maas en Maasterrassen die oplopen richting Duitsland. Het is een goed fiets- en wandelgebied met mooie plekjes om te tekenen en schilderen.plukrijpe druiven in Nederlands Limburgse wijngaard

In 2000 zijn Marieke Kruit en Henk Stiekema begonnen met het inrichten van dit landgoed in en om de boerderij Hoeve Roozendael. Het landgoed is ruim 7 hectare groot, en bestaat uit de voormalige landbouwgronden plus een stukje bos. Het wordt geleidelijk ingericht met een commerciŽle wijngaard, tuinen, boomgaarden en natuur.

Klik hier voor meer impressies uit de tuinen.

Na twee verbouwingen beschikt de boerderij over eenptuin1.jpg (12870 bytes) goed atelier voor tekenen, schilderen en grafiek. Voor overnachtingen op het landgoed zijn 6 tweepersoonskamers met eigen douche en wc aanwezig. Tijdens een cursus bieden wij complete verzorging, lunch, diner, koffie, thee, ontbijt en drankjes. Ook in de omgeving zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden, oa voor kamperen. Hierover kunt U meer informatie opvragen via ons of bij de VVV van Reuver (tel.077 4742100). Reuver heeft een trein-station. Desgewenst halen wij deelnemers hier op.

<home>